top of page
2 desno.png

projekti

2 desno.png
3 lijevo.png

Ovdje donosimo recentne interdisciplinarne suradnje nastale u suradnji s galerijama, udrugama, organizacijama.

AICA dijalozi

z-1.jpg

Projekt: AICA DIJALOZI 2022

Autorica projekta: Silva Kalčić

Organizacija: Neva Lukić

Program AICA: DIJALOZI proizašao je iz potrebe temeljitijeg dokumentiranja djelovanja doajena hrvatske likovne kritike, te dubokih tragova koje su ostavili svojim tekstovima i kustoskim radom, a koji su u velikoj mjeri oblikovali temelje onog što danas rade nove generacije kritičara, teoretičara i kustosa. Osim razgovora, iz današnje vizure, o razvoju moderne i suvremene umjetnosti čiji su bili suvremenici, svjedoci, ali i sudionici, kritički su se osvrnuli, iz rakursa svjedoka i protagonista – a učinili su to i njihovi sugovornici – na neke bitne trenutke u domaćoj modernoj i suvremenoj umjetnosti.

Artlessov Čitateljski Kultivator

artlessov_citateljski_ kultivator_FB_1200x628.jpg

Organizator: Studio Artless

Autori projekta: Ana Janjatović Zorica, Neva Lukić i Zdravko Popović

Produkcija: rujan, listopad, studeni 2021.

Artlessov čitateljski kultivator je inovativni projekt poticanja čitanja i razvoja čitateljske publike kroz povezivanje različitih umjetničkih područja i promociju umjetničkih radova povezanih s knjigama hrvatskih autora te organizaciju participativnih radionica.

Susret
riječi

plakat B2_final.jpg

Organizator: Općina Bedekovčina

Produkcija: 17. - 19. rujan 2021.

Autor projekta: Ivan Herceg

52. književni natječaj „Susret riječi" Bedekovčina 2021, jedna od najstarijih književnih manifestacija na ovome području, dugi niz godina iskazuje ljubav prema riječima i posvećenost umjetnosti. Ovogodišnju manifestaciju i program najbolje možemo opisati sloganom “nove ideje za drugih pola stoljeća”. 

ULUPUH
on-line

Organizator ULUPUH online programa: Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Uredništvo: Ivana Bakal, Iva Körbler, Barbara Vujanović, Mario Aničić

Razgovor vodila: Neva Lukić
Video i montaža: Tomislav Marić

Produkcija: 2021.

U programu u sklopu projekta ULUPUH online kojim se predstavlja dio članstva svih ULUPUH-ovih sekcija donosimo vam video intervjue koje je vodila Neva Lukić. Razgovore smo vodili s kazališnom i likovnom umjetnicom multimedije Kruna Tarle, multimedijalnim umjetnikom Ivanom Marušićem Klifom, članicom ULUPUH-ove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo Sanjom Šebalj te s modnim dizajnerom i akademskim slikarom i grafičarem Marinom Sovarom.

bottom of page